Workshop Perspectief

Workshop Perspectief

In één dag worden alle gangbare methodes van dieptewerking behandeld. Een aantal daarvan zullen welbekend zijn, andere zijn wellicht nieuw. De cursus geeft een compleet overzicht over ruimtelijke effecten.

 

Het perspectief wordt behandeld in twee hoofdgroepen;

  • De schilderkunstige methodes, zoals atmosfeer en contrast
  • De constructieve methode, het lijnperspectief

De schilderkunstige methodes worden vooral aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis behandeld, en de theorie erachter wordt toegelicht. Dit zijn de dieptewerkingen die je al schilderend uitwerkt.

De constructieve methode wordt vanuit de theorie besproken. Het lijnperspectief is een methode die als een fundament onder je schilderwerk ligt. Met de schilderkunstige methodes kun je je schilderij wel verrijken, maar je kunt er je lijnperspectief niet mee veranderen. De constructie moet dus kloppen.

De cursus geeft daarom veel aandacht aan de beginselen van het lijnperspectief. De nadruk ligt op waar je rekening mee moet houden voor een goed resultaat. Het is niet de bedoeling alles tot in de theoretische puntjes uit te werken (hoewel er natuurlijk altijd ruimte is voor vragen over specifieke problemen). De praktische toepassing staat voorop.

De belangrijkste punten van de workshop staan ook op schrift, zodat u alleen aantekeningen voor uw eigen begrip hoeft te maken.

Aanmelden: academie.renshof@gmail.com

lestijden & data:
van 10.00 - 16.00 uur

Kosten:
€ 75 inclusief koffie, thee, frisdrank, lunch en materiaal

Contact:
academie.renshof@gmail.com

naaistilleven Jaap Wijtenburg